Mandag den 27. november kl. 11.00 – 15.00
Chocolatier Peter Svenningsen: Chokoladesmagning og fyldte chokolader med fyld fra Sydhavsøernes spisekammer
Dagsplan:
Kl. 11.00 – 11.30 velkomst med navnerunde og en kop varm hvid glögg på æbler (Karin har forberedt på forhånd) kursisterne hopper i forklæderne
Kl. 11.30 – 13.30 i Køkkenet Chokoladesmagning med forståelse for hvad chokolade er, temperering og hvordan en chocolatier arbejder i dagligdagen. Derpå laver vi vores egen ”nutella” dvs. smørepålægschokolade med frugt i stedet for hasselnødder – massen bruger vi også til at lave fyldte chokolader med.
Kl. 13.30 – 15.00 frokost i madskolens hyggelige spisesal et par lune juleretter fra Hotel sax. med Rugbrød, smør sennep og syltede rødbeder til. vi slutter af med chokolademadder med kaffe til.

Tirsdag den 28. november kl. 10.00 – 15.00
Bagermester Marc Pabst, Pabst Bageri i maribo – Tema surdejsbrød og Danmarks bedste madbrød
Dagsplan:
Kl. 10.00 – 10.30 velkomst med navnerunde og en kop varm hvid glögg på æbler (Karin har forberedt på forhånd) kursisterne hopper i forklæderne
Kl. 10.30 – 12.30 i Køkkenet der bages Pabst Madbrød, som han vandt Danmarksmesterskabet på, og der sættes et par deje over til bagning efter
Kl. 12.30 – 13.45 frokost i madskolens hyggelige spisesal – der spises madbrød og rundes af med en kop kaffe med sødt fra bagerens hånd.
Kl. 13.45 – 15.00 der sættes boller på plade og bages. Alle får friskbagt surdejsbrød med hjem og en lille surdej hvis de har lyst til at bage videre derhjemme.

Onsdag den 29. november kl. 10.00 – 15.00
Restauratør Joan Thorlin, Lolland Falster Madhus: Gris på gaflen – Jules retter på svinekød fra egen produktion
Dagsplan:
Kl. 10.00 – 10.30 velkomst med navnerunde og en kop varm hvid glögg på æbler (Karin har forberedt på forhånd) kursisterne hopper i forklæderne
Kl. 10.30 – 12.30 i Køkkenet der laves lette juleretter på Joans lækre svinekød af racen Duroc; ribbenssteg, leverpostej m. bacon og svamp, frikadeller, æbleflæsk og julemedister. Serveres med godt Rugbrød, smør sennep og syltede rødbeder
Kl. 12.30 – 13.45 frokost i madskolens hyggelige spisesal
Kl. 13.45 – 15.00 – Alle laver en julemedister som de kan få med hjem og stege til frokost el. aftensmad næste dag.

Torsdag den 30. november kl. 10.00 – 15.00
Restauratør Birte Pawlik Postholderens Sted i Guldborg: Julens egnsretter lavet på lækre lokale råvarer
Dagsplan:
Kl. 10.00 – 10.30 velkomst med navnerunde og en kop varm hvid glögg på æbler (Karin har forberedt på forhånd) kursisterne hopper i forklæderne
Kl. 10.30 – 12.30 i Køkkenet der laves lette juleretter; F.eks. Finker, Æbleflæsk, Trillebollesuppe med mandel
Kl. 12.30 – 13.45 frokost i madskolens hyggelige spisesal – … Serveres med godt brød til suppen og rugbrød, smør sennep og syltede rødbeder
Kl. 13.45 – 15.00 – Alle laver en julemedister som de kan få med hjem og stege til frokost el. aftensmad næste dag.

Mandag den 4. december
Bagermester Steen Mortensen Steens Bageri Nyk. F. – Tema julesmåkager og lækre sandwichboller på surdej.
Dagsplan:
Kl. 10.00 – 10.30 velkomst med navnerunde og en kop varm hvid glögg på æbler (Karin har forberedt på forhånd) kursisterne hopper i forklæderne
Kl. 10.30 – 13.30 i Køkkenet der bages julesmåkager – ALLE har en kagedåse med hjemmefra. Der bages også et par plader lækre sandwichboller. Bagermestrene har alle deje med fra bageriet.
Kl. 13.30 – 15.00 frokost i madskolens hyggelige spisesal – Sandwichboller med charcuterier fra lokale producenter samt ost, leverpostej mv. Der sluttes af med friskbrygget kaffe og masser af lækre småkager.

Julefrokost den 13. december Kl. 10.00 – 15.00
En af egnens dygtige kokke, Peter Christensen medindehaver af Madhuset Bruun & Christensen i Øster Ulslev, vil lave en lækker julefrokost i Madskolen og sprede julehygge og dejlige dufte i madskolen.
Dagsplan:
Kl. 10.00 – 10.30 velkomst med navnerunde og en kop varm hvid glögg på æbler
Kl. 10.30 – 13.30 i Køkkenet der laves lette juleretter efter kokkens anvisninger f.eks. fyldt ribbenssteg, leverpostej m. bacon og svamp, æbleflæsk , sildesalat, og nogle overraskelser fra Peter.
Kl. 13.30 – 15.00 frokost i madskolens hyggelige spisesal Serveres med godt Rugbrød, smør sennep og syltede rødbeder


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *